125 هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری برای 210 پروژه گردشگری خراسان رضوی
به گزارش سفرگو، خراسان رضوی معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اظهار داشت: تعداد پروژه های در دست ساخت، تبدیل و توسعه حال حاضر خراسان رضوی حدود ۲۱۰ پروژه است که حجم سرمایه گذاری این تعداد پروژه با احتساب قیمت زمین، ساختمان، مجوزها و تجهیزات ۱۲۵ هزار میلیارد تومان است.
احمد دیناری در گفتگو با ایسنا در مورد وضعیت سرمایه گذاری در قسمت گردشگری، اظهار نمود: تعداد پروژه های در دست ساخت، تبدیل و توسعه حال حاضر خراسان رضوی حدود ۲۱۰ پروژه است که حجم سرمایه گذاری این تعداد پروژه با احتساب قیمت زمین، ساختمان، مجوزها و تجهیزات ۱۲۵ هزار میلیارد تومان است که در زمان بهره برداری برای حدود ۱۱ هزار نفر ایجاد شغل خواهد نمود.
وی با اشاره به اینکه در طول دوران ساخت تا زمان بهره برداری این پروژه ها برای ۲۷ هزار نفر شغل موقت ایجاد می شود، افزود: به صورت کلی میانگین پیشرفت فیزیکی این پروژه ها در سطح استان حدود ۵۰ درصد است و هم اکنون جایگاه نخست را در بین استانهای کشور از نظر حجم سرمایه گذاری پروژه ها هم به دست آوردیم.
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اضافه کرد: خیلی از افراد از ما سوال می کنند که این پروژه ها در چه افقی به بهره برداری می رسند؛ این پروژه ها پشت سر هم هستند. بعنوان مثال پروژه ای وجود دارد که در ارتباط با سال ۹۲ الی ۹۳ است و احیانا سال جاری یا سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی افزود: پروژه هایی هم وجود دارد که مجوز ایجاد هتل ۵ ستاره را یک ماه گذشته از ما دریافت نمودند، اما زمان بهره برداری آن ۶ سال آینده است که میتوان این گونه پیش بینی نمود که زمان بهره برداری این ۲۱۰ پروژه از همین امروز مهیا شود اما تا حداکثر افق ۱۰ سال آینده که به بزرگی، کوچکی و یا حجم سرمایه گذاری پروژه ها هم بستگی دارد هم اتفاق بیفتد.
دیناری خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در این حوزه وجود دارد اینست که سال جاری تعهد ثبت اشتغال در سامانه رصد ۲۰۰۰ نفر بوده که خوشبختانه در انتها آبان ماه این تعداد را ثبت کردیم و پیشبینی می نماییم که از آغاز آذرماه تا انتهای سال این تعداد به ۲۵ درصد هم افزایش پیدا کند.
اخذ ۱۵۸۵ مجوز تاسیس طی ۹ ماه گذشته
وی اظهار داشت: ما در طول ۹ ماه گذشته ۱۵۸۵ جواز تاسیس که شامل موافقت اصولی، مجوز ایجاد و جواز تاسیس در دو حوزه گردشگری و صنایع دستی می شود، صادر کردیم که ارزش ریالی یا تومانی این جواز تاسیس هایی که صادر شده حدود ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است و در مدت ۹ ماه برای ۷۰ تاسیسات گردشگری در سطح استان مجوز بهره برداری صادر کردیم. این تاسیسات گردشگری شامل هتل، هتل آپارتمان، میهمان پذیر، زائرسرا، دفتر یا شرکت خدمات مسافرتی، بوم گردی، سفره خانه سنتی و سایر تاسیسات گردشگری می شود که ارزش تومانی این مجوزهای بهره برداری صادر شده حدود ۳ هزار و ۶۶۰ میلیارد تومان است.
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تصریح کرد: ما ۱۶۰ فرصت سرمایه گذاری و بعلاوه ۱۵ بسته سرمایه گذاری آماده را تهیه کردیم که در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران که مقرر است از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه برگزار شود، پرزنت نماییم. از شهرداری ها و دستگاه هایی که صاحب فرصت و یا بسته های سرمایه گذاری هستند دعوت به مشارکت کردیم. بسته های سرمایه گذاری آنها غالبا در رابطه با حوزه گردشگری می باشد که پرزنت می کنند و به بازاریابی و جذب سرمایه گذار خواهند پرداخت.
وی در پاسخ به این پرسش در خصوص این که سرمایه گذاری در کدام بخش ها بیشتر بوده است، بیان نمود: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد سرمایه گذاری ها در حوزه واحدهای اقامتی بوده که شامل هتل، هتل آپارتمان، میهمان پذیر با درجات مختلف، زائرسرا و بوم گردی می شود. همینطور حدود ۳۰ درصد هم در سایر تاسیسات گردشگری مانند پارک های طبیعت گردی گردشگری روستایی و عشایری، اردوگاه های گردشگری، سفره خانه های سنتی، واحدهای اقامتی و پذیرایی مستقر در مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی، مجتمع های گردشگری عمومی، مراکز تفریحی، سرگرمی و گردشگری، دهکده سلامت یا مناطق نمونه گردشگری هم اختصاص پیدا می کند.
دیناری در مورد این که کدام بخش ها ضعف سرمایه گذاری دارند، اظهار نمود: پروژه های سرمایه گذاری ما در هر جایی که در داخل و خارج از حریم شهرها و روستاها قرار گرفتند به علت این که نیازمند عرضه پاسخ استعلام از حداقل ۱۰ دستگاه می شوند به علت فرایند پاسخگویی به استعلام ها توسط دستگاه ها طولانی و با تاخیر است و این امر سبب می شود سرمایه گذار زمان را از دست بدهد و درگیر بروکراسی های اداری شود و آن فرایند سرمایه گذاری هم به تاخیر بیفتد.
وی افزود: مورد دیگر هم در این رابطه آن زمانی است که پروژه مجوز ایجاد را دریافت کرده، پیشرفت فیزیکی لازم را هم داشته و نیازمند تأمین مالی مناسب از راه بانکها است که معمولاً بخشی از پروژه ها که حجم سرمایه گذاری سنگین تری دارند با چالش هایی مواجه می شوند و این سرعت تکمیل و بهره برداری پروژه ها را کمتر می کند. غالبا پروژه هایی که در شهرستان ها وجود دارد به علت این که پروژه های کوچک مقیاس با حجم سرمایه گذاری کمتری هستند طبیعتا دوره بهره برداری و طول دوره ساخت و بهره برداری کوتاهتر است و با مشکلات کمتری مواجهند.
معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در مورد مشاوره هایی که به سرمایه گذاران عرضه می شود، تصریح کرد: هر سرمایه گذار هوشمند که با تجربه است در ماهیت سرمایه گذاری و در پیش نیاز هر نوع سرمایه گذاری در پروژه های گردشگری باید پیش از آن با متخصصان با تجربه مشورت کند و این متخصصان با تجربه افراد حقیقی و حقوقی هستند که مسلط به این موضوعات هستند. بعنوان مثال مشاوره های تخصصی، طرح های امکان سنجی، طرح های توجیهی و اقتصادی طراحی و به سرمایه گذار کمک می کنند. معمولاً سرمایه گذارها یا تیم ها و افراد با تجربه دارند و یا این که از افراد مختلف نیزمشاوره می گیرند.
دیناری افزود: همینطور افرادی هم وجود دارند که پیش از هر نوع سرمایه گذاری به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رجوع می کنند و ما وظیفه خود می دانیم که آنها را با عنایت به حجم سرمایه گذاری، نوع زمین و میزان آورده ای که دارند، راهنمایی نماییم تا در چه زمینه ای سرمایه گذاری کنند. در واقع بایدها و نبایدهای سرمایه گذاری در این عرصه را به آنها عرضه می نماییم.
منبع: سفرگو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب