مدیركل میراث فرهنگی استان:

لرستان جایگاه خوبی در حوزه معماری دست کند ایران دارد

لرستان جایگاه خوبی در حوزه معماری دست کند ایران دارد

به گزارش سفرگو، لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، با اعلان اینکه استان جایگاه خوبی در حوزه معماری دست کند ایران دارد، اظهار داشت: آبان ماه به مدت سه ر وز میزبان چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند  هستیم.


عطا حسن پور در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان طی سه روز در ایام بیست ودوم تا بیست وچهارم آبان ماه سال ۱۴۰۳ برگزار می شود.
وی درباب چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند، بیان کرد: تا حالا همایش معماری دست کند سه بار بصورت بین المللی برگزار شده که اولین بار در ۱۳۹۱ در شهر کرمان، بعد از چندسال وقفه در تهران انجام شد و در سومین بار استان همدان میزبان این همایش بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان افزود: مقالات ارسالی پژوهشگران توسط داوران در تهران داوری و در این همایش از مقالات برگزیده تقدیر خواهد شد.
حسن پور بیان کرد: در هر سه همایش مقالاتی را درباب "غار کوگان" "غار اِراز بخش پاپی " و " تنگ بهرام چوبین دره شهر" داشتم و بعد از ارائه این مقالات به عنوان عضو هیات علمی کمیته معماری دست کند در تهران انتخاب شدم؛ این همایش زیر نظر پژوهشکده ابنیه و بافت های تاریخی کشور برگزار می گردد.
وی با اعلان اینکه به سبب وجود معماری های دست کند زیادی که در استان وجود دارد سالهای سال پیگیر برگزاری این همایش بین المللی در استان بودم، اظهار داشت: بر طبق گزارشی تحت عنوان " بررسی معماری های دست کند در لرستان" که این گزارش در قالب ۱۰۰۰ صفحه نگاشته شده بود و برمبنای آن ۵۰ معماری دست کند در لرستان شناسایی شده که شامل غارهای دست کند نظیر کوگان پلدختر، تلثت تنگ فنی پلدختر، غار کورک و ارژنگ و ظلمات در الیگودرز، شهنشاه در خرم آباد، پلکان صخره ای نظیر یافته و شهنشاه در خرم آباد، پلکان قدیمی وروردی چاه دست کند قلعه فلک الافلاک، معبد ملی باباعباس و اثر دست کند تپه کلاته کیو خرم آباد مربوط به دوران قبل از تاریخ ایران باستان هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اظهار داشت: لرستان جایگاه خوبی در حوزه معماری دست کند ایران دارد.
حسن پور اشاره کرد: دلیل وجود معماری دست کند در لرستان به خاطر وجود آیین مهرپرستی و مذهب زرتشت در دوره ساسانیان و اشکانیان بوده است.
وی افزود: همین طور به خاطر وضعیت توپوگرافی و کوهستانی بودن، لرستان در دوره پیش از اسلام معماری های دست کند فراوان دارد و به سبب جنس کوه ها یک سری سازه های معماری دست کند به وجود آمده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان بیان کرد: همین طور فضاهای زیرزمینی نیز کشف و کاوش شده که نمونه آن تپه باستانی کوی کیوان ازنا است.




منبع:

1403/04/11
11:44:45
5.0 / 5
216
تگهای خبر: باستانی , تاریخی , صنایع دستی , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
سفرگو لینکهای سفرگو
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد