باستان شناسان ایرانی و پژوهشگران چینی در ارتفاعات ماسوله دنبال چه می گردند؟

باستان شناسان ایرانی و پژوهشگران چینی در ارتفاعات ماسوله دنبال چه می گردند؟

سفرگو: باستان شناسان ایرانی در ارتفاعات ماسوله جستجوهای تازه ای را آغاز نموده اند تا پازل های پرونده ماسوله برای ثبت جهانی در یونسکو کامل شود. حالا پژوهشگران چینی به باستان شناسان ایرانی پیوسته اند و پابه پای آنها در جست وجوی ردپای ماسوله ای ها در صنعت فلزگری هستند.


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، جستجوهای دیرینه شناسی در ارتفاعات ماسوله در حال انجام است، برخی از باستان شناسان به سرپرستی «سولماز رئوف» در «کهنه ماسوله» مستقر شده اند و گروه دیگری به سرپرستی «بهزاد علی طالشی» در «سیاپسیه» کاوش می کنند. آنها در حال مطالعه یک فرهنگ و شیوه زندگی وابسته به فلزگری در ماسوله هستند؛ منطقه ای که زمانی مرکز ذوب آهن و بهره گیری از آن در سلاح بود.
«سیاپسیه» در ارتفاع حدودا ۲۵۰۰ متری قرار دارد، منطقه ای با شیب ۳۵ درجه که به سبب وجود مواد آلی، در زمستان برف آن زودتر آب شده و سیاهی زمین پدیدار می شود. منطقه سیاپسیه در لفظ امروزی به مفهوم «سیاپسر» است اما باستان شناسان معتقدند این منطقه «سیاه سوخته» مدلول می دهد، چون آنقدر خاکستر در آنجا وجود دارد که سطح آن کاملا سیاه شده است.
باستان شناسان برای رسیدن به آن ارتفاع، مسیر سخت و طولانی را در برف، باران و باد طی می کنند، که حدود هفت تا هشت ساعت از زمان آنها را می گیرد، اگر این مسیر را پیاده بروند که تا ۱۲ ساعت طول می کشد. این منطقه که تابحال کاوش دیرینه شناسی در آن انجام نشده بود، اولین بار در سال ۱۳۹۶ شناسایی و بررسی شده و گمان باستان شناسان را برای رسیدن به کوره فلزگری در این نقطه تقویت کرده است. آنها بعد از کاوش هایی که از مهرماه ۱۴۰۳ شروع شده است عاقبت موفق شدند به شواهدی از کارگاه صنعت فلزگری و ذوب آهن و کوره های در رابطه با آن دست یابند.
کاوش ها در منطقه سیاپسیه، ارتفاعات حدودا ۲۵۰۰ متری ماسوله
1403/09/04
12:20:13
5.0 / 5
185
تگهای خبر: زندگی , یونسكو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد