در نشست فضای مجازی و مبارزه با تخریب آثار تاریخی ایران مطرح شد
چرا پرونده پوآرو معطل مانده است؟
به گزارش سفرگو، تعدادی از کارشناسان میراث فرهنگی و حقوقی در نقد عملکرد تشکیلات میراث فرهنگی در حفاظت و مقابله با تخریب آثار تاریخی، به افزایش گنج یابی ها در یک دهه گذشته اشاره کردند و پرونده یکی از جویندگان گنج با عنوان «پوآرو» را برآمده از یک جریان بسیار فعال، باند و یا گروهی مجرمانه دانستند و گفتند این پرونده ۳ ماه است که در انتظار گزارش ضابط قضایی مانده است.
به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، نشست تخصصی «فضای مجازی و مبارزه با تخریب آثار تاریخی ایران» در امتداد تبیین چالش و صدمه تخریب محوطه های باستانی ایران و قاچاق اشیای تاریخی بخصوص به خارج از کشور و نقش فضای مجازی در این عمل مجرمانه، همزمان با هفته پژوهش و فناوری در محل پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.
فریبا شریفیان، مدیر تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در آغاز این جلسه با اشاره به جایگاه پژوهش در جامعه و پیشرفت های علمی و فرهنگی که در نتیجه آن اتفاق می افتد به تشریح تعدادی از اقدامات معاونت پژوهشی پژوهشگاه همچون تقویت توانمندی های پژوهشی اعضای هیأت علمی و محققان، برگزاری کارگاه های تخصصی و آموزشی، پشتیبانی از طرح های پژوهشی، تهیه دستورالعمل های کاربردی بمنظور شفاف سازی قوانین و... پرداخت.
نوروز رجبی، مشاور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری هم در این جلسه با تشریح تعدادی از پرونده هایی که در این زمینه وجود دارد، اظهار داشت: تشکیلات میراث فرهنگی در صیانت از میراث فرهنگی ناکارآمد است و این ساختار باید اصلاح گردد.
او اضافه کرد: مدیران باید این مساله را مورد ارزیابی قرار دهند که آیا این تشکیلات با ساختار موجود برای صیانت از میراث فرهنگی کافی است؟ آیا ما آمار دقیقی از میزان خروج اموال از گمرک داریم؟ آیا آماری از تعداد پرونده های در جریان داریم؟ و آیا احکام، اجرا شده اند و یا در چه مرحله ای هستند؟
مریم صباغیان، دانشیار دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و محقق در این حوزه هم با تشریح روند افزایشی گنج یابی در بیشتر از یک دهه به بازنمایی و میزان گستردگی مخاطبان شبکه گنج یابی در اینستاگرام پرداخت. او با دسته بندی محتوایی شبکه گنج یابی با ذکر مواردی، ارتباط گنج یابی با المانهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به بحث گذاشت.
علیرضا غریب دوست، دبیر انجمن حقوق شناسی ایران با انتقاد از عملکرد وزارتخانه میراث فرهنگی در مبارزه با تخریب آثار تاریخی ایران، اظهار داشت: متأسفانه درک مقامات کشور از مفهوم میراث فرهنگی درک سخیفی است.
دبیر انجمن حقوق شناسی ایران افزود: در این زمینه جریانات بسیاری فعال می باشند، به عنوان مثال فردی با عنوان «پوآرو» یک شخص نیست بلکه معرف یک جریان، باند و گروه مجرمانه است و افسوس که در پرونده او ۳ ماه است که در انتظار گزارش ضابط قضایی هستیم.
محمدرضا زاهدی، رئیس اداره اموال فرهنگی اداره کل موزه ها هم با مهم برشمردن افزایش سطح آگاهی مردم نسبت به کشف آثار، اظهار داشت: ناآگاهی بین مردم ناشی از کم کاری ما نسبت به فرهنگ سازی در این حوزه می باشد.
وی در تشریح قوانین موجود در این زمینه اظهار داشت: هیچ نوع نقصی در قوانین وجود ندارد بلکه به درستی و به جا اجرا و عملی نمی شوند.
زاهدی مهم ترین اقدامات در این زمینه را شناسایی میراث فرهنگی و قوانین و مقررات آن و در مرحله بعد ثبت و ضبط و حفاظت مطرح کرد.
سجاد علی بیگی، رئیس پژوهشکده دیرینه شناسی نیز با تکیه بر بازنگری قوانین این حوزه اظهار داشت: اگر در انتظار فرهنگ سازی بین مردم باشیم، در آینده نزدیک چیزی از میراث فرهنگی باقی نمی ماند.
رئیس پژوهشکده دیرینه شناسی همینطور اشاره کرد: برای جلوگیری از خرید و فروش آثار تاریخی در صفحات مجازی و تبلیغات و تهدیدهایی که صورت می گیرد، به چیزی جز بازبینی در قوانین نیاز نداریم.
منبع: safargoo.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب