ری چقدر دیده شد؟
به گزارش سفرگو، مدیر پایگاه میراث ملی ری با بیان این که بالاتر از 4 هزار توریست نوروزی از 25 اسفند تا 15 فروردین از جاذبه های تاریخی ری باستانی دیدن کردند، اظهار داشت: دژ رشکان برای اولین بار به روی گردشگران گشوده شد و با استقبال گسترده ای روبرو شد. همچنین، برنامه های متنوع فرهنگی، حضور راهنمایان مجرب و برگزاری مراسم هایی چون نقالی و رونمایی کتاب، نوروز امسال را به تجربه ای متفاوت برای گردشگران ری تبدیل کرد.
قدیر افروند به ایسنا اظهار داشت: نوروز امسال با اضافه شدن یک جاذبه مهم به مجموع جاذبه های پربازدید ری، شرایط بهتری نسبت به سال قبل داشتیم. مرکز شهر تاریخی ری معروف به دژ رشکان در نوروز امسال برای اولین بار به عنوان یک جاذبه مهم جدید آماده پذیرش گردشگران شد و این شهر تاریخی دیدنی، مورد استقبال بی سابقه ای قرار گرفت.
مدیر پایگاه میراث ملی در مجموع شمار گردشگران پایگاه میراث ملی ری از تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ را بدین سان اظهار کرد: از مجموعه باستانی چشمه علی حدود ۴، ۲۸۰ نفر، از دژ رشکان ۳، ۳۵۰ نفر و از تپه میل نیز ۱، ۲۳۵ نفر بازدید کردند.
او اظهار داشت: با پیش بینی حضور یک راهنمای گردشگری فرهنگی کاربلد در تعطیلات نوروزی در هر یک از این آثار تاریخی برجسته، نوروز امسال، گردشگران رضایت بیشتری داشتند، و البته خواهان حضور دائمی راهنمای گردشگری در کنار این آثار ملی پرجاذبه میراث فرهنگی ری باشکوه بودند. همین طور «تپه میل» در نوروز با شرایط بسیار متفاوت و مطلوبی به استقبال گردشگران نوروزی رفت. البته نکته مهم درباره ی این سایت مهم تاریخی ری این بود که امسال تپه میل در برنامه بازدید تورهای گردشگری شهرداری نبود که اساسا این یک اشکال است و حیف است که چنین اثر تاریخی مهمی از لیست همیشگی بازدیدهای گردشگران شهرداری تهران بزرگ حذف شود؛ چونکه در طول سالهای گذشته همیشه مجموعه آثار تاریخی باشکوه عصر ساسانی «تپه میل» به عنوان یکی از با اهمیت ترین جاذبه ری در برنامه بازدید گردشگران نوروزی قرار داشته و امیدوار هستم در آینده باردیگر این مجموعه تاریخی باارزش به این لیست برگردد.
مدیر پایگاه میراث ملی ری اضافه کرد: بخشداری و شهرداری قلعه نو این شهر کوچک مجاور تپه میل هم از این پس برای بازدید گردشگران این مجموعه باستانی کم نظیر برنامه ریزی و مشارکت کنند و از این ظرفیت فرهنگی و گردشگری نهایت بهره برداری را داشته باشند و این ثروت ملی را یک فرصت استثنایی برای توسعه محلی بدانند.
او اضافه کرد: ما در مرکز شهر تاریخی ری معروف به دژ رشکان به عنوان با اهمیت ترین و بزرگترین جاذبه تاریخی ری، امسال در امتداد رونق بخشی و تقویت جذابیت آن هم اجزای نقالی در چندین نوبت و هم مراسم رونمائی کتاب «ملک ری» با حضور اهالی تاریخ و فرهنگ و دوستداران میراث فرهنگی ری باشکوه را در این اثر تاریخی باارزش و برجسته داشتیم و در ماه مبارک رمضان، در بعضی شب ها نیز با بسته های آماده افطاری به استقبال مردم عزیز و شریف و گردشگران ری رفتیم.
افروند اضافه کرد: البته واقعیت این است که ظرفیت و جذابیت گردشگری فرهنگی ری بسیار بالاتر از این اعداد و ارقام است و در سال نو پیشرو برنامه پایگاه ملی بی شک توسعه و رونق بخشی جدی به این مهم و بالابردن ظرفیت پذیرش گردشگران ری باشکوه خواهد بود، چه با آماده سازی و بهسازی شرایط دیگر آثار تاریخی محدوده پایگاه ملی و چه ارتقا کیفی و کمی شرایط همین آثار فعلی، البته که تعامل با دیگر ادارات و سازمان ها و هماهنگی های محلی، تبلیغات شایسته این آثار و نیز پیش بینی رویدادها و برنامه های فرهنگی و علمی درخور جایگاه واقعی ملی و جهانی ری باشکوه در این راه موثر خواهد بود. همین طور گفتنی است امسال شماری از توریستهای خارجی از روسیه، ایتالیا، چین و نیز میهمانان و هموطنان ایرانی مقیم امریکا، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی هم از آثار تاریخی ری بازدید داشتند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب