در كمیسیون گردشگری اتاق ایران مطرح شد؛

مشوق های سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی كافی نیست

مشوق های سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی كافی نیست

سفرگو: معاون سازمان سرمایه گذاری اظهار داشت: سازمان میراث فرهنگی مشوق هایی را در نظر گرفته اما كافی نیست؛ ازاین رو ما آمادگی داریم با همكاری بخش خصوصی بسته مشوق های سرمایه گذاری خارجی را تدوین نماییم.



به گزارش سفرگو به نقل از مهر، سی و پنجمین جلسه كمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران با محوریت سرمایه گذاری در گردشگری، ورزش و هنر با حضور اعضای كمیسیون، معاون سازمان سرمایه گذاری و كمك های اقتصادی و فنی ایران و همینطور فعالان این عرصه برگزار گردید.
در این مراسم احمد اصغری رییس كمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران تاثیر شدید سیستم حمل و نقل بر گردشگری، بلندمدت بودن زمان بازگشت سرمایه و افزایش شركت های بزرگ چند ملیتی همچون خصوصیات عمده و مهمی است كه سرمایه گذاری در گردشگری را متمایز كرده است.
رییس كمیسیون گردشگری اتاق ایران خاطرنشان كرد: شاخص های كلان اقتصادی كه توسط موسسات اعتبارسنجی بین المللی در مورد تمام كشورهای جهان مشخص و اعلام می شود، متاسفانه رتبه های متغیرهای كلان اقتصاد ایران را در ردیف هایی نشان داده است كه مشوق سرمایه گذاران خارجی پیرامون سرمایه گذاری در كشور ایران نیست.
وی اضافه كرد: با وجود اجرایی شدن برجام هم خیلی از بانك های معتبر خارجی از بیم جریمه شدن توسط آمریكا، ارتباط پولی و بانكی خویش را با ایران آغاز نكرده اند كه همین امر به خودی خود، باعث بروز مسائل اقتصادی، سیاسی و مالی بسیاری می گردد و علامتی منفی به سرمایه گذاران داخلی و خارجی می دهد.
فصلی بودن گردشگری، چالش سرمایه گذاری در گردشگری را رقم زده است
اصغری با اشاره به چالش های سرمایه گذاری گردشگری، اظهار نمود: بازگشت سرمایه كمتر سرمایه گذاری های گردشگری در قیاس با بخش هایی مانند مسكن، نبود اطلاعات پیرامون شرایط ریسك بازگشت سرمایه این صنعت، عدم آگاهی از فرصت های موجود در بخشی از سرمایه گذاران بالقوه، سختگیری های موجود در تصویب طرح های سرمایه گذاری در سطح كلان، نبود یك برنامه ریزی منسجم و تعریف شده برای هدایت سرمایه های گردشگری و همینطور فصلی بودن گردشگری و تولید وقفه زمانی زیاد تا دستیابی به یك بازگشت سرمایه رضایت بخش همچون چالش های مذكور است.
رییس كمیسیون گردشگری اتاق ایران با تاكید بر اینكه باید مشوق های سرمایه گذاری گردشگری درنظر گرفته شود، اظهار داشت: یكی از مهم ترین مشوق های سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ایران، معافیت مالیاتی است.
وی در این راستا افزود: برپایه تبصره 3 ماده 132 قانون مالیات های مستقیم، تمامی تاسیسات گردشگری دارای پروانه بهره برداری هر سال از پرداخت 50 درصد از مالیات مشمول معاف هستند. همینطور هتل هایی كه هم اكنون ساخته می شوند، از 5 تا 13 سال معافیت دائم خواهند داشت كه البته این سقف زمانی بستگی به مناطقی دارد كه این هتل ها در آنجا ساخته می شوند.
اصغری بیانكرد: انتظار می رود در جهت توسعه و رونق صنعت گردشگری، مراكز خدماتی، رفاهی، فرهنگی هنری، ورزشی، واحدهای اقامتی، پذیرایی، خرید، تولید و عرضه صنایع دستی، تفریحی، پارك ها و سایر خدمات گردشگری از مشوقهای ویژه تعریف شده مخصوص خود بهره مند شوند تا انگیزه لازم برای فعالان صنعت گردشگری تولید شود.
در ادامه جمال حسینی معاون سازمان سرمایه گذاری و كمك های اقتصادی و فنی ایران با اشاره به اینكه نقشه راه در حوزه سرمایه گذاری خارجی مبتنی بر برنامه ششم توسعه است، اظهار داشت: در این راستا 30 میلیارد دلار در سال قبل قراردادهای فاینانس پیش بینی شد.
معاون سازمان سرمایه گذاری و كمك های اقتصادی و فنی ایران با تاكید بر اینكه بدون همراهی بخش خصوصی حوزه تامین مالی فاینانس به ثمر نمی رسد، اظهار نمود: همینطور باید 15 میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری با عنایت به سیاست های اقتصاد مقاومتی در كشور صورت بگیرد كه دارای اهمیت ویژه ای است.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در دستوركار مسئولان قرار دارد، اضافه كرد: بر این اساس سعی شده با بهره گیری از پنجره واحد سرمایه گذاری این مهم تسهیل شود؛ این مولفه امكان عرضه درخواست سرمایه گذاران از تمام دنیا را فراهم نموده است.
پیش بینی مشوق یكی از طریق های جذب سرمایه گذاری خارجی
حسینی با اشاره به اینكه یكی از طریق های جذب سرمایه گذاری خارجی پیش بینی مشوق در زمینه های مختلف است، افزود: سازمان میراث فرهنگی مشوق هایی را در نظر گرفته اما كافی نیست؛ ازاین رو سازمان سرمایه گذاری ایران آمادگی دارد با همكاری بخش خصوصی بسته مشوق های سرمایه گذاری خارجی را تدوین كند.
معاون سازمان سرمایه گذاری و كمك های اقتصادی و فنی ایران ضمن اشاره به اینكه سایت فرصت های سرمایه گذاری به راه افتاده است، اضافه كرد: بر این اساس بیش از 20 فرصت سرمایه گذاری مشخص و اطلاعات تكمیلی آن هم در سایت مذكور قرار داده شده است.
وی با اشاره به اینكه نباید از مبحث مهم اصلاح قوانین و مقررات دست و پاگیر غافل شویم، اظهار نمود: بخش خصوصی می تواند مقرراتی كه در كسب و كار مخل هستند را شناسایی و به سازمان متبوع ارائه نماید.
حسینی با اشاره به اینكه هم اكنون در حال تدوین نقشه راه تامین منابع خارجی در استان ها هستیم، اظهار داشت: در این راستا كمیسیون گردشگری اتاق ایران هم می تواند نظرات تخصصی خودش را ارائه نماید.
وی با اشاره به اینكه متاسفانه گاهی صدور مجوز توسط دستگاه های مربوطه در حوزه گردشگری با تاخیر انجام می شود، خاطرنشان كرد: این مهم در حالیست كه تمام مجوزها در سازمان سرمایه گذاری و كمك های اقتصادی و فنی ایران از زمان عرضه درخواست، طی مدت 2 الی 3 هفته صادر می گردد.
در ادامه رائیجی با اشاره به اینكه هم اكنون زیرساخت های گردشگری متناسب با ظرفیت كشورمان نیست، اظهار داشت: سازمان های مسئول باید صدمه شناسی دقیقی در این حوزه انجام دهند.
نایب رییس كمیسیون گردشگری اتاق ایران خاطرنشان كرد: به نظر می آید تا زمانی كه در جذب سرمایه گذار داخلی ناموفق هستیم، در جذب سرمایه گذاری خارجی هم موفق نخواهیم شد.
نبود برنامه راهبردی منطقه ای، عدم عرضه ضمانت كافی به سرمایه گذاران، عدم فعالیت شبكه اختصاصی حوزه گردشگری، وجود قوانین مخل كسب و كار، عدم سرمایه گذاری در استان های كمتر توسعه یافته، عدم توجه به صنعت گردشگری سلام، نبود تعاملات بین بخشی و غیره همچون دغدغه های صنعت گردشگری می باشد كه از جانب فعالان این حوزه عنوان شد.

1397/06/01
13:44:07
5.0 / 5
1795
تگهای خبر: تولید , خدمات , سایت , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد