میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته

همفكری برای شكست كرونای گردشگری

همفكری برای شكست كرونای گردشگری

سفرگو: تصویب بخشنامه هیئت امنایی شدن مجموعه های ملی، پیشنهادات برای خروج از بحران كرونا و برگزاری جلسه با معاون اول رئیس جمهور همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.


به گزارش سفرگو به نقل از مهر، در این هفته فعالان گردشگری و وزیر میراث فرهنگی در نشستی با معاون اول رئیس جمهور بر دریافت تسهیلات و تعویق بازپرداخت آن، همین طور تعیین تعطیلی بعد از بحران كرونا برای رونق باردیگر گردشگری تأیید كردند. معاونان و وزیر میراث فرهنگی جلسه ای با حضور معاون اول رئیس جمهور و فعالان گردشگری برگزار كرده و درباره مشكلات ناشی از شیوع ویروس كرونا و تعطیلی مشاغل گردشگری صحبت كردند. در این جلسه پیشنهاداتی از طرف فعالان گردشگری و وزیر میراث فرهنگی عنوان شد.
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام نمود: پیش تر درخواست تخفیف رقم ۳۸ هزار میلیارد ریال برای جبران خسارت های ناشی از ویروس كرونا به شاغلان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داده بودیم كه ۳۰ درصد آن به صورت بلاعوض و ۷۰ درصد آن به صورت تسهیلات بود. حالا پیشنهاد می كنم این رقم با نظارت مستقیم دستگاه های متولی و نظارتی در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار گیرد.
وی اضافه كرد: درباب امهال تسهیلات اعطایی به فعالان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باتوجه به شرایط پیش آمده، این افراد قادر به بازپرداخت این تسهیلات نیستند بدین سبب می خواهیم كه این امهال یكساله شود. همین طور زمان پرداخت بیمه حق كارفرما نیز تا اختتام شهریور تمدید می شود.
همچنین در این جلسه جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران كشور پیشنهادات خودرا اعلام نمود. او گفته بود كه تسهیلات ۱۲ درصدی اعلام شده چندان تأثیری بر حل مشكلات مراكز اقامتی ندارد بدین سبب پیشنهاد شد تسهیلات ارزان قیمت با بهره كمتر (دوره تنفس یك ساله) بدون دردسر بانكی و حداقل برای پنج سال پرداخت گردد.
اما حرمت الله رفیعی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نقدهایی به این بسته حمایتی دارد وی در گفتگویی كه در فضای مجازی با خبرنگار مهر انجام شد، در این زمینه توضیحاتی داد و بیان كرد: با نادیده گرفتن یا بسته های حمایتی ضعیف، صنعت گردشگری راه به جایی نمی برد. دولت باید كمك نماید كه از این وضعیت خارج شویم. به وزیر میراث فرهنگی نامه ای نوشته ایم تا كمك نماید كه دفاتر روی پای خود بایستند. این نه تهدید بود و نه زیاده خواهی. این درخواستی از دولت می باشد چون معتقدیم اگر كمك نكند، قاعدتاً تا آخر ماه فروردین محكوم به شكست هستیم كمك به دفاتر در واقع كمك به خود دولت می باشد چون اگر خیلی از كاركنان آژانس ها تعدیل شوند، سربار دولت خواهند شد.
تصویب بخشنامه هیئت امنایی شدن ۲۱ مجموعه ملی در هیئت وزیران
این هفته همین طور وزیر میراث فرهنگی اظهار داشت: بخشنامه اصلاحی ماده ۵ قانون تشكیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با موضوع نگهداری و اداره اماكن، محوطه های تاریخی و كاخ موزه ها به شكل هیئت امنایی تصویب گردید. علی اصغر مونسان اظهار داشت: «آیین نامه اجرایی ماده ۵ قانون تشكیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و اصلاحات بعدی با موضوع اداره اماكن، كاخ موزه ها و محوطه های تاریخی به شكل هیئت امنایی باتوجه به تحولات و تغییرات در ساختار اداری دولت از سال ۸۳ تابحال و نیز تبدیل سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به وزارت، مستلزم بازبینی و اصلاح بود.»
مونسان اشاره كرد: «پیشنهاد اصلاحی آن با ابلاغ سیاست ها و رویكردهای جدید در وزارت و با هدف تسهیل، تسریع، چابكی و فراهم كردن زمینه مشاركت دستگاه های فرهنگی و اقتصادی در چارچوب هیئت امنای كاخ موزه ها، محوطه ها و بناهای تاریخی تهیه و بعد از بررسی های كارشناسی در نشست شورای عالی میراث فرهنگی مورخ ۱۶ آذر ۹۸ به ریاست دكتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری مورد بررسی و تأیید قرار گرفت.»
كرونا آگهی داد میراث دیجیتال نداریم! یكی از فعالان میراث دیجیتال اظهار داشت: كرونا زنگ خطری بود كه بدانیم میراث فرهنگی را باید مستند نگاری و دیجیتالی نماییم. محمد یاری از باستان شناسانی است كه از ۵ سال پیش در حوزه میراث دیجیتال نیز فعالیت می كند او به خبرنگار مهر اظهار داشت: موضوع میراث دیجیتال در سطح جهان و ایران جدید است. میراث دیجیتال یعنی وقتی كه تكنولوژیهای جدید در پروسه كاوش، حفاظت و مستندسازی و معرفی میراث به كمك می آیند در واقع میراث فرهنگی مان را دیجیتالی كرده ایم. این منابع ما همان میراثی هستند كه در طول تاریخ باقی مانده اند و ما باید از آنها نگهداری نماییم. این میراث فرهنگی شامل عمارت ها، محوطه ها، شهرها و میراث معنوی و آداب و رسوم و صنایع دستی و میراث دیداری و شنیداری و میراث منقول و اشیای موزه ای نیز می شود. یونسكو از سال ۲۰۰۳ میراث دیجیتال را تعریف و برای آن قوانینی ایجاد كرد تا میراث دیجیتال بتواند در دسترس پژوهشگران و عموم مردم باشد. زمانی می توانیم آثارتاریخی را دیجیتالی نماییم كه هم فناوری و هم میراث فرهنگی را بشناسیم.
وی در ادامه بیان كرد: دیجیتال سازی تنها محدود به عكس و فیلم نیست ما انواع محتوا داریم كه در شكل های مختلف عرضه می شود. باید استانداردها را در نظر بگیریم تا بتوانیم میراث دیجیتالی را برای آیندگان باقی بگذاریم. تا زمانی كه میراث فرهنگی ما دیجیتالی نباشد نمی توانیم آنرا به مردم جهان معرفی نماییم. برای این پلتفورم ها نیز باید محتوا داشته باشیم. اما هنوز دراین زمینه موفق نبوده ایم و از میراث دیجیتال نیز حمایت نمی گردد.
درآمدزایی زنان اتیوپیایی از بافت فرش ایرانی
رایزن فرهنگی ایران در اتیوپی اظهار داشت: صد زن اتیوپیایی با یادگرفتن بافت فرش ایرانی در كارگاه های آموزشی رایزنی فرهنگی ایران در این كشور توانسته اند برای خود درآمدزایی كنند.
سلمان رستمی رایزن فرهنگی ایران در كشور اتیوپی درباره تفاهم نامه هایی كه در دهه هشتاد به امضای متولیان فرهنگ دو كشور ایران و اتیوپی به امضا رسیده در گفتگویی با خبرنگار مهر بیان كرد: در سال ۸۳ موافقتنامه فرهنگی وجود داشت كه یكی از معتبرترین سندهای امضا شده بین دو كشور شمرده می شود و این موافقت نامه فرهنگی بعد از تأیید مجلس شورای اسلامی در كشورمان تبدیل به قانون شده است. این تفاهمنامه آنقدر كلان است كه كارشناسان آنرا به بخش های كوچك تری كه حالت عملیاتی داشته باشد تبدیل نموده و به آن برنامه مبادلات فرهنگی می گویند كه معمولاً در سطوح وزرای دو كشور امضا می شود. بعد از حضور وزیر فرهنگ و توریسم كشور اتیوپی در رایزنی فرهنگی كشورمان مقرر شد كه برنامه مبادلات میان دو كشور در اسرع وقت تهیه و تنظیم شده و به امضای طرفین برسد و در آن دقیقاً سهم هر كشور و میزان آن مشخص شود تا هر كشوری بداند چطور و چقدر سهم در همكاری دارد.
این موضوع بسیار مهم هست و این برنامه مبادلات فرهنگی نیز با ایران به زودی امضا خواهد شد و ۱۶ نهاد مختلف همچون وزارت میراث فرهنگی، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، صدا و سیما، آموزش و پرورش، وزارت ورزش، كتابخانه ملی، معاونت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و … باید درباره آن نظر بدهند. سازمان فرهنگ و ارتباطات هم هماهنگ كننده و مسئول قانونی آن است. بخش بزرگی از این سند مربوط به میراث فرهنگی است. در این سند درباره نحوه تعامل دو ملت و اینكه بعنوان مثال درباره مرمت آثار تاریخی چه كاری انجام باید داد، صحبت می شود.
تعیین نحوه پشتیبانی از اماكن گردشگری در دوره تعطیلی كرونا
رئیس جمهور تعیین نحوه پشتیبانی از اماكن و فضاهای گردشگری در دوره تعطیلی ناشی از كرونا، را مشخص كرد. در جلسه هیئت دولت كه روز یكشنبه ۱۷ فروردین ۹۹ به ریاست حسن روحانی برگزار شد، نحوه پشتیبانی از اماكن و فضاهای گردشگری در دوره تعطیلی ناشی از كرونا، مشخص شد.
هیئت وزیران در این جلسه، باتوجه به تعطیلی اماكن و فضاهای گردشگری واگذارشده به بخش خصوصی بمنظور جلوگیری از انتشار ویروس كرونا، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را مسئول كرد تا نسبت به استمهال یا بخشودگی كامل اجاره بهای این اماكن در طول دوره تعطیلی فوق یا افزایش دوره بهره برداری حسب شرایط چهارچوب واگذاری بعد از تأیید كارگروه ذی ربط در آن وزارتخانه اقدام نماید.


منبع:

1399/01/26
18:43:37
5.0 / 5
1838
تگهای خبر: آثار تاریخی , آموزش , تاریخی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد