یك كارشناس صنایع دستی مطرح كرد:

تا مشكلات برطرف نشود همین آش است و همین كاسه!

تا مشكلات برطرف نشود همین آش است و همین كاسه!

سفرگو: یك كارشناس صنایع دستی بر این باور است كه بطور كلی هشدارهای مكرر درباره داشتن بخش پشتیبانی در حوزه صنایع دستی، نشنیده گرفته می شود و نداشتن یك بانك جامعه اطلاعاتی از هنرمندان و نبود صندوق حمایتی مالی از مهمترین مشكلات این حوزه است. تا زمانی كه این مشكلات برطرف نشود هم وضع صنایع دستی همین آش است و همین كاسه!


حسین بختیاری، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل مجمع ملی هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی در گفت و گو با ایسنا درباره وضعیت این روزهای هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی باتوجه به شیوع ویروس کرونا و کساد بازار این حوزه، اظهار نمود: متاسفانه همیشه به سبب بی برنامگی دستگاه های متولی با مشکلاتی در حوزه های اجتماعی و اقتصادی صنایع دستی مواجه هستیم؛ این درحالی است بحران کرونا می توانست حتی فرصتی باشد برای خدمت بهتر به هنرمندان صنایع دستی.
او با اشاره به ضرورت آماده بودن نهادهای مسوول در مواجهه با بحران هایی همچون شیوع جهانی ویروس کرونا، اشاره کرد: متاسفانه هشدارهای مکرر درباره داشتن بخش پشتیبانی در حوزه صنایع دستی، نشنیده گرفته می شود. بعنوان مثال نداشتن یک بانک جامعه اطلاعاتی از هنرمندان صنایع دستی بزرگترین معضلی است این حوزه را همیشه مورد تهدید قرار داده است. از طرف دیگر صندوق حمایتی نیز وجود ندارد که بتواند در مواقع بحرانی حداقل ها را تامین کند و تولید و توزیع صنایع دستی را از بحران ها عبور دهد. تا زمانی که این اتفاق های لازم رخ ندهد و دستگاه های متولی پیگیر نباشند، کمترین خطرها بیشترین لطمه ها را به دنبال خواهد داشت.
مدیرعامل مجمع ملی هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی با تاکید بر اینکه صندوق فعال و کارآمدی برای حمایت مالی از هنرمندان صنایع دستی وجود ندارد، اشاره کرد: البته صندوق هایی با این عنوان عنوان وجود دارند، اما از کارآمدی لازم برخوردار نیستند؛ بعنوان مثال بخشنامه اجرایی صندوق توسعه را ما به همراه قسمتی از تشکل ها و افراد حوزه دولتی نوشتیم که تصویب شد؛ اما متاسفانه مدتی بعد دولتی ها بدون اطلاع بعضی از مفاد، این بخشنامه را به شکلی که مورد نظر خودشان بود تغییر دادند، تصویب کردند و الان آنرا اجرا می کنند؛ و بنا بر این است که تابحال این صندوق هیچ حمایتی از هنرمندان صنایع دستی انجام نداده است و پس از کرونا نیز از این صندوق به هنرمندان صنایع دستی کمکی نشد.
بختیاری تصریح کرد: شاید بتوان اینگونه نتیجه گرفت که تا زمانی که مسئولان به دغدغه های معیشیتی هنرمندان بی توجه هستند و نمی توانند شرایط تولید، توزیع و بازرگانی صنایع دستی را درک و برای آن برنامه ارائه نمایند و توجهی هم به بخش های خصوصی و تشکل ها و نظرات کارشناسان ندارند، همین آش است و همین کاسه! نتیجه هم این می شود که باید نظاره گر باشیم که در یک شهری مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به یک هنرمند صنایع دستی کمک می شود؛ چرا هنرمند صنایع دستی را تا این اندازه مستضعف نگه داریم و بعد به او ۲۰۰ هزار تومان کمک کنیم! آن هم در شرایطی که با این مبلغ حتی نمی گردد بخش کوچکی از مایحتاج زندگی را تهیه کرد.
این کارشناس صنایع دستی اظهار نمود: مشکل امروز صنایع دستی فقط بحران کرونا نیست، بلکه نداشتن برنامه ریزی مناسب، ما را به این شرایط گرفتار کرده است. میراث چند هزاران ساله ما توسط هنرمندان خلاق صنایع دستی زنده نگه داشته شده است. تنها گلوگاه عبور از این مشکل دستگاه های متولی و مسئولانی است که در جایگاه خودشان قرار نگرفته اند و توجهی به دغدغه های هنرمندان صنایع دستی ندارند.




منبع:

1399/07/12
13:28:41
5.0 / 5
1754
تگهای خبر: تولید , زندگی , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد