دومین سارق سكه های ابن بابویه دستگیر شد
سفرگو: معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی استان تهران، از شناسایی و دستگیری دومین حفار قبر در ابن بابویه آگاهی داد كه با نیمی از سكه های كشف شده متواری شده بود.
به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، ششم آبان دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری از کشف یک کوزه با ۲۶۰ سکه قدیمی توسط دو نفر به دنبال کندن قبر برای دفن متوفای خود در آرامستان ابن بابویه شهرری آگاهی داد و اعلام نمود افرادِ کشف کننده سکه ها، بعد از دفن جنازه سکه ها را بین خود تقسیم می کنند و به هر کدام شان ۱۳۰ سکه می رسد که یکی از این دو نفر که ساکن شهرری هم هست، پنجم آبان ضمن معرفی خودش به کلانتری ۱۳۱ شهرری سهمش شامل ۱۳۰ سکه را به مسئول آرامستان ابن بابویه تحویل داده، اما فرد دوم با سکه های خود قرار کرده که از او دعوت شده سکه ها را تحویل دهد.
حالا مرتضی ادیب زاده در گفت و گو با ایسنا از تحویل سکه های در اختیارِ دومین حفار قبر ابن بابویه آگاهی داد و اضافه کرد: ۱۴۱ سکه سالم دیگر، به همراه قسمتی از سکه های متراکمِ توده ای فشرده که به شدت لطمه دیده و مانند همان نمونه قبلی است، شب گذشته – یکشنبه، ۱۱ آبان - به میراث فرهنگی تحویل داده شده و الان مقرر است هر دو مجموعه به آزمایشگاه حفاظت و مرمت موزه رضا عباسی ارسال شود.
او با بیان این که سکه های کشف شده همراه با هیچ نوع تدفینی نبوده، توضیح می دهد: در دوره اسلامی اصلا تدفین همراه با اشیا انجام نمی شده است، آن هم در قرن چهارم که ایران از نظر مذهبی در شرایطی است که هیچگاه این اتفاق نمی افتد. اگر این اتفاق در قرن نخست هجری رخ داده بود می گفتیم آنها ممکن بوده مسلمان نباشند.
ادیب زاده ادامه می دهد: معمولا گورستان ها در نزد مردم مکانی بوده که از گذشته برای پنهان کردن و دفن یک سری آثار توسط مردم نیز استفاده می شده است، اما وجود سکه ها در این گور مربوط به تدفین نیست، چون در عمقی به دست آمده که با اطلاعات تاریخی همخوانی ندارد. یعنی در ترازی که در لایه های سطحی به دست آمده، بدین سبب با نوع تدفین در دوره آل بویه همخوانی ندارد.
او با تاکید بر این که این سکه ها متعلق به آل بویه هستند، اظهار می کند: سکه های به دست آمده توسط حفاران قبر در مکانی بوده که فقط چاله ای در عمق دو متری کنده شده و آنها زیر خاک پنهان شده اند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران با تاکید بر اعلامی که از طرف میراث فرهنگی به متولیان قبرستان ابن بابویه در خصوص انجام نشدن هر نوع تدفین دیگری در دومین قبرستان تاریخی تهران، انجام شده است، اظهار می کند: از طرف دیگر تاکید شده در صورتیکه مسئولان تصمیم به دفن شخصیتی در این مکان گرفتند باید تحت شرایط خاص و با نظارت میراث فرهنگی باشد.
ادیب زاده همین طور درباره وضعیت دو حفار قبر در ابن بابویه می گوید: برای آن دو نفر دادستان شهرستان ری باید تصمیم بگیرد. میراث فرهنگی بخش دوم شکایت خودرا برای نفر دوم نیز انجام می دهد تا قانون درباره آنها تصمیم بگیرد.
منبع: safargoo.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب